Sütlü Omletin Faydaları ve Hazırlık Süreci Sütlü omlet, hem yumuşak lezzeti hem de besleyici özelliğiyle çocuklarınızın beğeneceği ve onların dengeli beslenmelerine yardımcı olacak bir tariftir. Omletin yapımında kullanılan ana malzeme olan yumurtanın sütle buluşması, omletinizin daha fazla kalsiyum içermesini sağlar. Çocukların gelişme çağındaki kalsiyum ihtiyacını karşılamak için, her zaman süt içirmek zor olabilir. Bu şekilde sevdikleri yiyeceklerin içinde sütü kullanarak, dengeli beslenmelerini sağlayabilirsiniz. Şimdi birlikte sütlü omlet tarifini hazırlamaya başlayalım. Çocukların uyanma vakti geldiğinde, kahvaltı sofrasına omleti sıcak olarak servis etmelisiniz. Sütlü Omlet İçin Gerekli Malzemeler
Sütlü Omlet Nasıl Yapılır? Sütlü omlet tarifimizde verdiğimiz ölçüler bir kişilik omlet için yeterlidir. Genellikle 2 yumurtayla hazırlanan omlet bir kişilik menü için idealdir. Siz aileniz için yeterli sayıda yumurtayla omletinizi hazırlayabilirsiniz. Bunu birer kişilik porsiyonlar halinde de yapabilirsiniz. Şimdi bir kasenin içinde yumurtaları iyice çırpalım. İçine mısır ununu ekleyelim, tuz ve karabiberi ilave edelim. En son olarak sütü ekleyerek, omlet malzemelerini iyice çırpalım. İçine mısır unu koyduğumuz için, bunu iyice dağıtmalısınız. Mısır unuyla hazırladığınız omlet, pişince daha kabarık olur. İçine süt koyduğunuz için, omletiniz de yumuşak olur. Karışım hazır hale gelince, omleti pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtın. Daha sonra erimesi için içine tereyağını koyun. Unutmayın, en lezzetli omlet tereyağıyla pişirilir. Tereyağı kızınca çırparak hazırladığınız karışımı tavaya dökün. Hemen tavayı hafifçe sallayarak, malzemenin iyice tavaya yayılmasını sağlayın. Omlet çok kısa sürede pişmiş olacak. Bunu tavanın içinden direkt olarak servis tabağına alabilirsiniz. Yanına dilerseniz çeri domatesler koyarak, sunumu tamamlayabilirsiniz. Artık sütlü omlet sevdikleriniz için ikram edilmeye hazır. Afiyet olsun. |