Unlu Omlet Unlu omlet, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tariflerinden biridir. Eğer omleti un katarak denemediyseniz, bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Diyet listelerinde de sık sık yer alan omlet ile bir günlük kaçamak yaparak harika bir lezzetle buluşabilirsiniz. Hem büyüklerin hem de çocukların vazgeçemediği tatlardan biri olan omlet nasıl yapılıyor, gelin hep birlikte göz atalım. Unlu Omlet İçin Gerekli Malzemeler
Unlu Omlet Nasıl Yapılır? Yumurtalar çukur bir kabın içine kırılarak tel çırpıcı ile çırpılır. Üzerine un ilave edilerek çırpma işlemi devam ettirilir. Un ve yumurta iyice karıştıktan sonra tuz, kırmızı pul biber, kekik, kaşar rendesi ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilip tekrar karıştırılır. Omlet tavasına yarım çorba kaşığı kadar sıvı yağ dökülerek tavanın her tarafına yağ yayılır. Hazırlanan omlet ısınmış tavaya dökülüp arkalı önlü eşit şekilde pişirilir. Unlu omlet servis için hazırdır. Sıcak sıcak servis edildiğinde muhteşem bir tat ile buluşabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Unlu omlet, kabartma tozu katılarak hazırlanan hamurlar gibi kabarık bir omlet tarifidir. Ancak pişer pişmez sıcak olarak yenmelidir. Bekletildiğinde sönmüş olur. Ayrıca, dilerseniz içerisine farklı baharatlar veya sebzeler ekleyerek tarifi kişiselleştirebilirsiniz. Örneğin, ince doğranmış biber veya mantar ile daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Sonuç Unlu omlet, kahvaltı sofralarına farklı bir lezzet katmak isteyenler için ideal bir tariftir. Hem kolay hem de lezzetli bu omleti deneyerek siz de kahvaltılarınıza yeni bir tat katabilirsiniz. Afiyet olsun! |
gizem
06 Nisan 2024 Cumartesikaç kişilik acaba bu malzemeler
Cevap yazAdmin
06 Nisan 2024 CumartesiGizem hanım, tarifte belirtilen malzemeler genellikle 4-6 kişilik bir yemek için yeterli olacaktır. Ancak, tam olarak kaç kişilik olduğunu öğrenmek için tarifi paylaşmanız faydalı olabilir.