Kaşarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Kaşarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Omlet

Kaşarlı omlet, omlet çeşitleri arasında en fazla tercih edilenlerden biridir. Hem yumurtanın besleyiciliği hem de kaşar peynirinin eşsiz lezzeti bu tarifi daha da cazip hale getirir. Ancak, omleti mutlaka sıcak olarak tüketmelisiniz. Çünkü kaşar peyniri soğuduğunda, omletinizden istediğiniz lezzeti alamazsınız. Omleti yerken kaşar peyniri ağızda erimeli ve dağılmalıdır. Şimdi, besleyici ve lezzetli kaşarlı omleti hazırlamaya başlayalım. Unutmayın, omletinizi sıcak sıcak kahvaltı sofrasına yetiştirmeniz önemlidir. Tarifimiz 1 kişiliktir, ancak siz kaç kişilik omlet hazırlayacaksanız, malzemeleri orantılı şekilde artırabilirsiniz.

Kaşarlı Omlet İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Birkaç dal maydanoz

Kaşarlı Omlet Nasıl Yapılır?

Bu omlet tarifini oldukça kolay hazırlayabilirsiniz. Bir kasenin içinde yumurtaları tuz ve karabiberle birlikte iyice çırpın. Bunun içine kaşar peynirinin yarısını ilave edin. Karışım iyice homojen şekilde karışsın. Diğer tarafta geniş tabanlı, biraz derince tavanızı ateşin üzerinde ısıtın. İçine tereyağını koyarak eritmeye başlayın. Hazırladığınız omlet karışımını tavaya dökerek, hafifçe tavayı sallayın. Tavanızın dibi yapışmayan teflon ya da seramik olmalıdır. Kaşarlı omlet kısa sürede pişecektir. Kalan kaşar peyniri rendesini omletin yarısının üzerine serpiştirin. Daha sonra omletin diğer yarısını bunun üzerine kapatın. Arada kalmış kaşar peyniri erimeye başladığında, hemen servis tabağına alarak üzerine maydanozla süsleme yapın. Dilerseniz yanına 1-2 tane çeri domates koyabilirsiniz. Çayınız da hazırsa, kaşarlı omleti sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kaşarlı omletin lezzetini artırmak için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz. Örneğin, omletin içine biraz süt ekleyerek daha kabarık olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, omletin içine ince doğranmış biber veya mantar gibi ek malzemeler ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Omleti pişirirken tavanın ısısının orta derecede olmasına dikkat edin; çok yüksek ısıda pişirmek omletin kurumasına neden olabilir. Sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı için kaşarlı omlet harika bir seçenektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Salamlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Salamlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Omlet Tarifi Unlu Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Tarifi Unlu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Omlet Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri