Mantarlı Sucuklu Omlet, hem kahvaltılarda hem de ara öğünlerde keyifle tüketilebilecek enfes bir tariftir. Bu pratik ve yapımı kolay omlet, kahvaltı yapmayı sevmeyen çocuklarınızın da favorisi olacaktır. Daha önce böyle bir tarif denemediyseniz, hemen denemenizi tavsiye ederiz. Çünkü bu lezzeti tattığınızda, neden bu kadar popüler olduğunu anlayacaksınız. Mantarlı Sucuklu Omlet İçin Gereken Malzemeler
Mantarlı Sucuklu Omlet Nasıl Yapılır? İlk olarak mantarların sap kısımlarını ayırın ve yıkayın. Daha sonra üzerine limon suyu sıkın ve 5 dakika kadar bekletin. (Bu işlem mantarların kararmasını önleyecektir.) Ardından mantarları küp şeklinde doğrayın ve sucukları da aynı şekilde küp şeklinde doğrayarak hazırlayın. Tavanızı ocağa oturtun ve içine zeytinyağını ekleyin. Zeytinyağı ısındıktan sonra mantarları tavaya ekleyin ve mantarlar suyunu salıp kızarana kadar pişirin. Peşinden sucukları ilave edin ve sucuklar da kızarana kadar pişirin. Bu arada, yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve baharatları ekleyip güzelce çırpın. Çırpılmış yumurtaları mantar ve sucuk karışımının üzerine gezdirin ve kısık ateşte pişirin. Omlet piştikten sonra ocağı kapatın ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Artık Mantarlı Sucuklu Omletiniz yenmeye hazırdır. Afiyet olsun. |