Karışık Omlet Omleti herhalde sevmeyen yoktur. Sadesi, mantarlısı, patateslisi, sebzelisi, peynirlisi, kaşarlısı, domateslisi gibi birçok farklı malzemeyle yapılan omletleri hepimiz biliriz. Peki, bunu bir de karışık malzemelerle denemeye ne dersiniz? Karışık omlet, herkesin damak tadına hitap edecek bir lezzet sunar. Her zaman aynı lezzetleri tatmak yerine, arada bir farklı yiyecekler hazırlayarak kahvaltınızı renklendirebilirsiniz. Bu tarifi ana yemek olarak bile ikram edebilirsiniz. Bol malzemeli, kabarık ve doyurucu bir lezzet sunar. İçinde ne kadar fazla malzeme kullanılırsa, omletiniz o kadar lezzetli olacaktır. Şimdi, isterseniz omletimizi hazırlamaya başlayalım. Bu defa omletimiz bizi biraz oyalayacak çünkü tüm malzemeleri tek tek hazırlamamız gerekiyor. Karışık Omlet İçin Gerekli Malzemeler
Karışık Omlet Nasıl Yapılır? Karışık omleti hazırlamak için malzemelerimizin hepsini tek tek hazırlayacağız. Önce patatesi soyarak yıkayalım. Bunu küçük küpler şeklinde doğrayalım ve içinde sıvıyağ kızdırdığımız tavada hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Fazla yağını süzdürmek için, içine kâğıt peçete serdiğimiz bir tabağın içine alarak bekletelim. Şimdi diğer malzemeleri hazırlamaya başlayalım. Önce mantarları incecik kıyalım. Mantarların üstündeki zarı bir bıçakla soyalım. Bu şekilde mantarı yıkamadan doğrayabiliriz. Yıkadığımız takdirde mantarlar fazla su çekecek ve omleti sulandıracaktır. Daha sonra kırmızı ve yeşil biberleri yine incecik şekilde doğrayalım. Domatesi rendeleyelim. Bunların her birini ayrı kaselerin içine koyalım. Dereotu ve maydanozların saplarını ayıklayarak, incecik kıyalım. Bunu geniş bir kasenin içine koyalım çünkü burada yumurtaları çırpacağız. Kaseye tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ilave edelim. İçine yumurtaları kıralım ve hepsini çırpıcıyla iyice çırpalım. Karışım homojen bir kıvama gelsin. Malzemelerimizin hepsi omlet yapımına hazır. Şimdi uygun boyda geniş bir tavayı ocağın üzerine koyarak ısıtmaya başlayalım. İçine tereyağını koyarak eritelim. İncecik doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri içine koyarak sotelemeye başlayalım. Hemen içine ince doğradığımız mantarları ilave edelim. Bunlar sotelenince, içine kızarttığımız patatesleri koyalım ve çırptığımız yumurta karışımını tavaya dökelim. Bu aşamada hafifçe tavayı sallayalım. Bu şekilde omlet malzemesi iyice karışmış olacak. Omletiniz pişince üzerine hemen rendelemiş olduğunuz domatesi gezdirin. Bu arada tavanın altındaki ateşi iyice kısın. Omletin yarısına, yani D şekline, kaşar peyniri rendesini gezdirin. Daha sonra omletin diğer yarısını bunun üzerine kapatın. Birkaç saniye sonra ocağın altını kapatın. Şimdi karışık omleti tavanın içinden servis tabağına doğru kaydırın. Servis tabağını birkaç dal maydanozla süsleyerek, sunumunuzu zenginleştirin. Karışık omlet artık sevdiklerinize sunulmaya hazır. Afiyet olsun. |