Otlu Omlet Otlu omlet, pazar kahvaltılarımızın baş tacıdır. Bazı insanlar kolay kolay yumurta yiyemez. Özellikle çocuklarınıza yumurta yedirirken zorlanıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Çocuklarınız, otların lezzeti ve kokusu sayesinde yumurta kokusunu pek hissetmeden kolayca tüketeceklerdir. Yapımı oldukça pratik olan tarifimize ilave sebzeler ekleyebileceğiniz gibi, istediğiniz otu da çıkarabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin. Otlu Omlet Malzemeleri
Otlu Omlet Nasıl Yapılır? Yıkadığınız yumurtaları geniş bir kasenin içerisine kırın ve sarısı ile beyazlarının kolay karışabilmesi için üzerine tuzunu da ilave ederek çatal yardımıyla iyice çırpın. Daha sonra kaşar peynirini rendeleyin ve çırptığınız yumurtaların üzerine ilave edin. Bir tarafta dereotu, maydanoz, fesleğen, sivri biber ve taze yeşil soğanı ince ince kıyın. Maydanozdan biraz ayırın. Kalan tüm yeşillikleri yumurtalı karışımın üzerine boşaltın. Karabiber ve kabartma tozunu da ekleyerek biraz daha çırpın. Bir kasede beyaz peyniri ezin ve doğrayarak bir kenara ayırdığınız maydanozu üzerine ekleyerek karıştırın. Otlu omleti pişirme aşamasına gelince; önce omleti kolay çevirebileceğiniz yapışmaz bir tavaya yaklaşık bir tatlı kaşığı tereyağı atın ve yakmadan eritin. Üzerine kepçe yardımıyla omlet yumurtasından 1 kepçe boşaltın ve bir yüzünü pişirdikten sonra diğer tarafını çevirin. Bir kısmına beyaz peynirli harçtan biraz dökün ve D harfi şeklinde harcın üzerini kapatın. Piştiğine emin olduğunuzda servis tabağına alın ve diğer malzemeler bitinceye kadar işleme devam edin. Otlu omletinizi sıcak olarak servis edebilirsiniz. Pratik olmasını arzu ederseniz tüm malzemeyi birleştirerek krep şeklinde de pişirebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun. Ek Bilgiler Otlu omlet, farklı ot ve sebzelerle zenginleştirilebilecek esnek bir tariftir. Örneğin, ıspanak, nane, roka gibi yeşillikler eklenerek besin değeri artırılabilir. Ayrıca, omletin yanına domates, salatalık ve zeytin gibi kahvaltılıklarla servis ederek daha dengeli ve lezzetli bir öğün elde edebilirsiniz. Omletin pişirme süresinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yumurtanın tamamen pişmemesi, hafif sulu kalmasıdır. Bu, omletin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Yavaş ve düşük ısıda pişirilen omlet, daha homojen bir yapıya sahip olacaktır. Bu tarif, sadece kahvaltı için değil, aynı zamanda hafif bir öğle veya akşam yemeği olarak da tüketilebilir. Yanında taze ekmek ve bir bardak taze sıkılmış meyve suyu ile dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun! |
Tolunbay
19 Temmuz 2024 CumaPazar kahvaltılarında çocuklarıma yumurta yedirirken zorlanıyorum, otlu omlet bu sorunu çözebilir mi? Otların lezzeti gerçekten yumurta kokusunu bastırır mı?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaTolunbay, otlu omlet çocuklarınızın yumurta yeme konusunda yardımcı olabilir. Otların lezzeti yumurta kokusunu bastırmada etkili olabilir, özellikle dereotu, maydanoz ve nane gibi taze otlar kullanıldığında. Ayrıca, omlete biraz peynir eklemek de lezzetini artırabilir ve yumurta kokusunu azaltabilir. Denemenizi tavsiye ederim!