Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Omlet

Hepimizin bildiği gibi omletin birçok çeşidi bulunmaktadır. İstediğiniz malzemeleri kullanarak hayal gücünüze bağlı olarak çeşitli omletler yapabilirsiniz. Bu makalede, kahvaltı sofranızda doyurucu ve besleyici bir peynirli omlet tarifi sunacağız.

Peynirli Omlet Malzemeleri

  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı doğranmış beyaz peynir
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz ve karabiber
  • Doğranmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Peynirli Omlet Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurtaları derin bir kasede kırıp içine tuz, karabiber, kabartma tozu ve doğradığımız maydanozları ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz. Sonrasında beyaz peynir ve kaşar peynirini de karışıma ilave edip karıştırıyoruz.

Tereyağını tavaya koyup kızdırdıktan sonra hazırladığımız karışımı tavaya döküyoruz. Tavayı hareket ettirerek omletin her tarafa eşit olarak dağılmasını sağlıyoruz. Omletin altı kızarmışsa ters çevirip diğer tarafını da kızartıyoruz. Omlet tamamen kızardıktan sonra servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Peynirli omlet yaparken malzemeleri dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, omlete ekleyeceğiniz sebzelerle (domates, biber, mantar gibi) lezzeti artırabilirsiniz. Ayrıca, peyniri çeşitlendirmek de omletin tadını zenginleştirecektir.

Omlet yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise tereyağının yanmamasıdır. Orta ateşte tereyağını eritin ve omlet karışımını eklerken dikkatli olun. Omletin eşit şekilde pişmesi için tavayı sık sık hareket ettirin.

Son olarak, omleti servis ederken yanında taze yeşillikler, zeytin ve domates dilimleri ile sunarak kahvaltınızı daha da zenginleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özger

26 Temmuz 2024 Cuma

Peynirli omleti yaparken tereyağının yanmaması için hangi sıcaklıkta tutmamız gerekiyor? Tereyağının yanması omletin tadını etkiler mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Özger, tereyağının yanmaması için orta ateşte tutmanız yeterli olacaktır. Tereyağını fazla kızırdığında yanar ve yanmış tereyağı tadı hoş olmayan bir acılık verir. Bu da omletinizin lezzetini bozar. Bu nedenle tereyağı eriyip hafif kızırdığında hemen yumurtayı eklemek en iyisidir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biberli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Soğanlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Soğanlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Patatesli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri