Kaşar Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Kaşar Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peynirli Omlet

Omlet, kahvaltıların vazgeçilmez bir lezzetidir. Birçok farklı malzeme ile omlet hazırlayıp tüketmek mümkündür. Örneğin, sucuklu omlet, dereotlu omlet ve kaşarlı omlet gibi çeşitleri bulunmaktadır. Hiç şüphesiz ki bu çeşitler arasında en çok sevilenlerden biri de kaşar peynirli omlettir. Bu enfes lezzet, tüm ailenin kahvaltı masasında toplandığı pazar kahvaltılarının en önemli unsurlarından biridir. Kaşar peynirli omletin en önemli özelliği, ateşle buluşan kaşarın bir güzel eriyip lime lime olmasıdır. Ayrıca, çocuklarımız için de oldukça besleyici ve vitamin açısından zengin bir besindir. İçerisindeki yumurtada bulunan protein ve kaşarın enfes lezzeti ile hem doyurucu hem de keyifle tüketilecek bir yemektir. Kaşar peynirli omlet, uzun uğraşlar gerektiren veya çok zaman harcamamızı gerektiren bir yemek çeşidi değildir. Oldukça pratik ve kolay hazırlanan bir besindir. Bu kadar bahsettikten sonra tarifini vermemek olmaz. Şimdi kaşar peynirli omletin malzemelerine ve yapılışına bir göz atalım.

Kaşar Peynirli Omlet İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Üzerine serpmek için bir tutam maydanoz

Kaşar Peynirli Omlet Nasıl Yapılır?

Öncelikle belirtmek gerekir ki bu malzeme ölçüsü iki kişiliktir. Dilerseniz kişi sayısına göre malzeme miktarını artırabilirsiniz. Şimdi gelelim kaşar peynirli omletin hazırlanışına. İlk olarak bir çay bardağı kaşar peynirini derin bir kâsenin içerisine alıyoruz. Daha sonra yumurtaları üzerine kırıp içerisine tuz ve karabiberi ekliyoruz. Bütün bu malzemeleri iyice çırpıyoruz. Ardından seramik veya teflon bir tavanın içerisine tereyağını koyup ocakta eritiyoruz. Isınan tereyağının içerisine çırpmış olduğumuz omlet malzemelerini döküp iyice tavaya yayıyoruz. Hafif pişirip üzerine bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz. Daha sonra tavanın kapağını kapatıp ocağın altını kapatıyoruz. Sonradan eklemiş olduğumuz kaşar peyniri omletin sıcağı ile eriyince ince ince kıydığımız bir tutam maydanozu serpiyoruz. Daha sonra hiç vakit kaybetmeden sıcak olarak kahvaltı masasına servis yapıyoruz. Sizlere tavsiyem, kaşar peynirli omleti kesinlikle sıcak tüketmelisiniz. Çünkü kaşar soğuyunca donuyor ve istediğimiz kıvamda olmuyor. Deneyen herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yulaflı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Kaç Kalori?

Omlet Kaç Kalori?

Mantarlı Sucuklu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Sucuklu Omlet Tarifi ve Malzemeleri