Pırasalı Omlet Tarifi Pırasalı omlet, yapımının kolay olması ve lezzetli tadı nedeniyle kahvaltıların vazgeçilmez unsurlarındandır. Hatta kahvaltı dışında normal öğünlerde de yerini almış olmasına şaşırmamak gerekir. Malzemeler
Pırasalı Omlet Nasıl Yapılır? Pırasalarımızı bol suda yıkayıp ince ince doğruyoruz. Kırmızı taze biberimizi de rende kıvamına yakın büyüklükte ince ince doğrayıp tencereye koyuyoruz. Malzememizin üzerine tereyağımızı ilave edip pırasalarımız ve biberlerimiz yumuşayana kadar karıştırıp sonra ocağımızı kapatıyoruz. Yumurtalarımızı geniş bir kabın içine kırıp baharatlarımızı ve rendelenmiş kaşar peynirimizi de yumurtaların içine atıp iyice çırpıyoruz. Soğuyan pırasa ve biberlerimizi de bu karışımın içine ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tavamızın içine tereyağını koyup iyice eridikten sonra hazırlamış olduğumuz omletimizi tavaya alıyoruz. Altı piştikten sonra ters çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz. Pırasalı Omletin Püf Noktaları Pırasalı omlet tarifinin en önemli püf noktası tenceremizdir. Özellikle seramik tabanlı tencerelerde yapışma olayı olmadığı için omletimiz daha güzel pişmekte ve daha lezzetli olmaktadır. Pişirdiğimiz omletimizi artık tabaklara servis edip sofralardaki yerini alabilir. Servis Önerisi Pırasalı omletinizi yanına domates dilimleri, salatalık ve taze yeşilliklerle servis edebilirsiniz. Ayrıca, yanında taze sıkılmış portakal suyu ile kahvaltınızı daha da zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun. |