Omlet, yumurta ile yapılan ve protein bakımından oldukça zengin bir kahvaltılıktır. Vitamin ve mineral açısından da zengin olan omlet, kolaylıkla hazırlanabilen bir yiyecektir. Neredeyse tüm dünya mutfaklarında ve çeşitli tariflerle yer bulan omlet, özellikle iyi ve lezzetli bir tarifle hazırlandığında mükemmel bir tat sunar. Omlet tarifinizi zenginleştirmek için çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz. Kaşar peyniri, beyaz peynir ve yumurta ile hazırlayacağınız omlet, hem kalori hem de lezzet açısından doyurucu olacaktır. Klasik Omlet Malzemeleri
Klasik Omlet Nasıl Yapılır? Omlet yapımına başlarken öncelikle kişi sayısına göre yumurta kullanmalısınız. Dört kişilik bir omlet hazırlamak için, dört adet yumurtayı bir kaseye kırın. Üzerine tuzu ve rendelenmiş peyniri ekleyerek çatal yardımıyla iyice çırpın. Daha sonra, bir yemek kaşığı un ve bir yemek kaşığı sütü de karışıma ekleyin ve homojen bir kıvama gelene dek çırpmaya devam edin. Yanmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve kısık ateş olacak şekilde ısıtın. Tereyağını tavaya ekleyin ve yanmadan erimesini sağlayın. Tereyağı hafif kızınca hazırladığınız yumurta karışımını tavaya dökün. Tavanın üzerine bir kapak kapatarak pişmeye bırakın. Bu yöntemle, omletin alt kısmı pişerken kapağın yarattığı buhar sayesinde üst kısmı da pişecektir. Omletin alt tarafı istenilen kıvamda kızardığında, bir spatula yardımıyla omleti çevirin ve üst kısmını da alt kısma getirerek pişirin. Her iki tarafının da nar gibi kızardığından emin olduktan sonra omleti servis tabağına alabilirsiniz. Servis tabağına aldığınız omletin üzerine isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber, kuru nane veya diğer baharatları serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Omlet yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır:
Omletinizi daha da zenginleştirmek için içerisine doğranmış sebzeler, mantar, sucuk veya pastırma ekleyebilirsiniz. Bu şekilde farklı ve lezzetli omlet tarifleri oluşturabilirsiniz. |
Ebrar Kartal
22 Mayıs 2024 ÇarşambaBence servis tabağının nasıl hazırlanacağını yazabilirdiniz
Cevap yazAdmin
22 Mayıs 2024 ÇarşambaSevgili Ebrar Kartal,
Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Servis tabağının nasıl hazırlanacağı konusunda ayrıntılı bilgi eklemek iyi bir fikir. Bir sonraki yazımda bu konuya yer vereceğim.
En iyi dileklerimle,
Aktan
22 Mayıs 2024 ÇarşambaTabiki görsel lezzetleri sizin zevkinize bırakmak istedik. Dilerseniz yaninda. Büyük parçalar halinde marul , domates ve salatalık ile sunum yapabilirsiniz
Onurmete
07 Mayıs 2024 SalıUnu koyduğum anda hamur oldu. Bir püf noktası mı var?
Cevap yazAdmin
07 Mayıs 2024 SalıOnurmete, unu eklerken azar azar eklemek ve her eklemeden sonra iyice karıştırmak önemli olabilir. Bu şekilde hamurun kıvamını daha iyi kontrol edebilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir!
Şemi
07 Mayıs 2024 SalıMerhabalar, klasik omlet tarifinde omlet içerisine unu bir anda koymayıp ekelerken karıştırmak dökülen unun hamur olmasını ve topak topak olmasını engelleyecektir. Hamuru açmak içi içerisine biraz fazla süt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yusuf
23 Nisan 2024 SalıDendiği Gibi Yaptım Müthiş Oldu Denildiği Gibi Yapın Sorun olmaz
Cevap yazAdmin
23 Nisan 2024 SalıTeşekkürler Yusuf Bey! Tavsiyenizi mutlaka deneyeceğim.
Soru Sor / Yorum Yap
Çok Okunanlar
Omlet Tarifi Unlu Tarifi ve Malzemeleri
Kahvaltılık Omlet Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Omlet Tarifi ve Malzemeleri
Diyet Omlet Tarifi ve Malzemeleri