Kaşarlı Sucuklu Omlet Kaşarlı sucuklu omlet, tadı ve görünüşüyle kahvaltıların vazgeçilmezi olan bir lezzettir. Omletler arasında en çok tercih edileni kaşarlı sucuklu omlet olmalıdır. Bu lezzet, sadece kahvaltılarda aranan bir tat değildir. Yemek mi yok? Çok mu acıktınız? Böyle durumlarda kaşarlı sucuklu omlet bir kurtarıcı gibidir. Yapımı pratik, lezzetli ve doyurucudur. Kaşarın lezzeti ve yumurtanın besleyiciliği birleştiğinde bu tarifi yapmamak kaçınılmaz olur. Ancak bu omleti sıcak sıcak tüketmek gerekmektedir; soğuduğunda kaşar sertleşeceği için istediğimiz lezzete ulaşamayız. Şimdi kaşarlı sucuklu omletin yapımına başlayalım. Kaşarlı Sucuklu Omlet İçin Gerekli Malzemeler
Kaşarlı Sucuklu Omlet Nasıl Yapılır? Yapımı oldukça kolay olan omletimiz için öncelikle derin bir kâse alıyoruz. İçine yumurtaları kırıp üzerine kaşar peynirinin yarısını ilave ediyoruz. Yumurtanın sarısı ve beyazı iyice karışana kadar tahta kaşık yardımı ile hafif hafif çırpıyoruz. Diğer taraftan omletimizin miktarına uygun büyüklükteki tavamızı ocağa koyup ısıtıyoruz. Karışımımızın içine tuz ve karabiberimizi de ilave ediyoruz. Ocağın üzerine koyduğumuz tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyuyor ve eritiyoruz. Kızan yağlı tavaya sucukları koyup güzelce kızartıyoruz. Kızaran sucukların üzerine omlet karışımını döküyoruz. Her tarafa eşit dağılması için tavayı hafif sallıyoruz. Bu arada önemli bir detayı hatırlatalım: Tava yapışmaz teflon ya da seramik olmalıdır. Omlet kısa sürede pişecektir. Kalan kaşarı da üzerine serpiştiriyoruz. Kaşarlar eridikten sonra ocağı kapatıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Dilerseniz üzerine birkaç dal maydanoz koyabilirsiniz. Afiyet olsun. |