Omlet Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet:

Omlet, tavada sıvı yağ veya margarinle yumurtaların kırılıp, çırpılmasıyla yapılan bir yemektir. Peynir, et veya sebzelerin katılmasıyla tatlandırılarak yapılan omletler, kahvaltıların vazgeçilmezidir. Omlet, İspanya'dan Japonya'ya, ABD'ye kadar dünyanın pek çok köşesinde sevilerek tüketilen bir yiyecektir. Omlet, A vitamini, demir, fosfor, çinko, folik asit ve protein bakımından zengin bir yiyecektir. Ancak, omlet yüksek miktarda kolesterol içermektedir. Omlet yapımında kullanılacak yumurta sayısına göre et ve peynir miktarını azaltmak mümkündür. Bir adet orta boy normal omlet yaklaşık 84 kalori içerir.

Omlet Yapmanın Püf Noktaları:

Omlet yapımı kolay gibi görünse de acemiler için sonu genellikle hüsranla biten tariflerden biridir. Omletler sadece yumurta, süt veya krema ilave edilerek pişirilen ve pişme sonrasında çeşitli garnitürler ilave edilerek servis yapılan bir tür yumurta yemeğidir. Kabarık omlet veya ince omletler yapmak için bazı püf noktalara uymak gerekir:

  • Omlet, ortalama 2-3 yumurta ile hazırlanır.
  • Kullanılacak yumurtalar mutlaka taze olmalıdır.
  • Eğer ince ya da orta incelikte bir omlet yapmak istiyorsanız yumurtayı çok çırpmamalısınız.
  • Omlet yaparken kullanılan tava kalın tabanlı olmamalıdır. Çevirerek her iki yüzü de pişirmek istiyorsanız tavanın yüzeyi yapışmaz olmalıdır.
  • Omlet yapılırken sade sıvı yağ ya da tereyağı tercih edilmelidir.
  • Omlet yaparken yağ miktarı çok önemlidir; tavaya az yağ koyarsanız omlet yapışır ve parçalanır.
  • Omlet genellikle sıcak hatta çok sıcak servis yapılmalıdır.
  • Katlanarak servis edilen omletler en çok tercih edilen omletler arasındadır. Bunun için omletin alt yüzeyinin çok kızarık olmamasına dikkat edilmeli, üst yüzeyinin de hafif nemli kalması sağlanmalıdır.

Omlet Çeşitleri:

Omlet çeşitleri arasında; Kabaklı Omlet, Otlu Omlet, Karışık Omlet, Jambonlu Omlet, İtalyan Omleti, Pazar Omleti, Közlenmiş Biberli ve Domatesli Omlet, İspanyol Omleti ve Ispanaklı Omlet bulunmaktadır.

Klasik Omlet Tarifi: Malzemeler

  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt ya da krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz ve karabiber

Omlet Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta yumurta, süt, tuz ve karabiberi birlikte çırpın. Kabarık bir omlet istiyorsanız çırpıcı kullanarak iyice çırpın.

Tavaya tereyağını koyun ve orta ateşte yağı eritin. Tavayı hafifçe sağa sola eğerek tavanın tüm yüzeyini yağlayın.

Çırptığınız yumurta karışımını tavaya boşaltın ve tavanın yüzeyine eşit yayılmasını sağlayın.

Omletin tamamı pişip sıvı yer kalmadığında bir yarısına peynir serpin. Spatula yardımıyla omleti serptiğiniz bölümü üzerine katlayıp servis yapabilirsiniz.

Kabarık Omlet Yapmanın Püf Noktaları:

1. Yöntem:

Omletinizin daha kabarık olmasını istiyorsanız 2 adet yumurtaya, 1 çorba kaşığı su ve 1 çay kaşığı mısır ununu karıştırıp çırpın ve kızgın tavaya boşaltın. Böylece daha kabarık bir omlet yapmış olursunuz.

2. Yöntem:

2 yumurta, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı su ve yarım çay kaşığı tuzu birlikte çırpın. Tavaya zeytinyağı koyun ve yağı ısıtın. Çırpılmış malzemeleri dökün ve üzerine kapak kapatın. Tavayı arada sırada sallayarak sulu yerlerinin pişmesini sağlayın, sonra kapağı açın ve omletin altını üstünü çevirin. Çevirince daha fazla kabaracaktır. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bebek İçin Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Bebek İçin Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Basit Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Basit Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Omlet Tarifi Unlu Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Tarifi Unlu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Maydanozlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Maydanozlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Nasıl Yapılır?

Omlet Nasıl Yapılır?

Pırasalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Klasik Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Klasik Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Kalori Diyet Omlet

Omlet Kalori Diyet Omlet

Salamlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Salamlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Tarifi Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Tarifi Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Rende Patatesli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Rende Patatesli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Omlet Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Yoğurtlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Omlet Tarifi ve Malzemeleri