Omlet Tarifi Peynirli Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Omlet Tarifi Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Omlet Tarifi

Omlet deyince ilk akla gelen klasik omlet tarifidir. Ancak, omleti farklılaştırarak ona en güzel lezzeti kazandırmak bizlerin elindedir. Tüm ana malzemeleri aynı olan omleti, içerisine eklediğimiz tatlar ve sevgimiz sayesinde kahvaltı soframızın birincisi yapabiliriz. İşte bunu başarmak için yol gösterecek bu nefis tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yumurta,
  • 200 gr. yağlı beyaz peynir (Arzu ederseniz uzayan bir peynir ya da rendelenmiş kaşar peyniri de kullanabilirsiniz),
  • 1 çay kaşığı tepeleme un,
  • 1 adet küçük boy haşlanmış patates,
  • 2 çorba kaşığı süt,
  • 2 adet yeşil sivri biber,
  • 1 adet küçük boy kırmızı biber,
  • 4-5 dal taze nane,
  • 1 avuç maydanoz,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (Lezzet açısından tereyağı kullanmanızı tavsiye ederim),
  • Yarım çay kaşığı pul biber,
  • Yarım çay kaşığı karabiber,
  • Yeteri kadar tuz.

Peynirli Omlet Nasıl Yapılır?

Peynirli omlet yapımına öncelikle iç harcının hazırlanması ile başlayalım. Bir kasede beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin. Beyaz peynir yerine kaşar peyniri tercih ettiyseniz rendeleyin. Taze nane yapraklarını ince ince kıyın ve peynir kabının içerisine boşaltarak karıştırın. Ben naneyi peynire çok yakıştırdığım için iç harcına ekliyorum; isterseniz yumurtaya da koyabilirsiniz.

Gelelim omletin yumurtalarının hazırlanmasına; yumurtaları derin bir kasenin içerisine kırın ve kolay çırpmak için tuzunu da ekleyerek çatal yardımıyla çırpın. Kırmızı biber ile yeşil biberi jülyen doğrayın ve ince kıyılan maydanozlarla unu üzerine ilave edin. Bir kenarda haşlanmış soğuk patatesi rendeleyin ve süt ile biraz açın. Daha sonra bu karışımı da yumurtaya ekleyin. En son olarak baharatlarını ilave ederek karıştırın.

Bir tavaya yağı koyun ve omletin üçte birini tavaya boşaltın. Önlü arkalı pişirin ve üzerine peyniri dökerek ikiye katlayın. Omletiniz hazır. Peynirli omlet olduğu için yumurtanın içerisine de peynir karıştırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Omletinizi daha da zenginleştirmek ve lezzetini artırmak için şu ipuçlarını göz önünde bulundurabilirsiniz:
  • Omletinize çeşitli otlar ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Örneğin; dereotu, fesleğen veya kekik kullanabilirsiniz.
  • Omletin pişirme süresini ve sıcaklığını kontrol altında tutun. Orta ateşte yavaşça pişirmek, omletin içinin de tam olarak pişmesini sağlayacaktır.
  • Omletinizi daha doyurucu hale getirmek için içerisine mantar, domates veya ıspanak ekleyebilirsiniz.
  • Omletinizi sıcak servis etmek, lezzetini koruması açısından önemlidir. Pişirir pişirmez servis yapmaya özen gösterin.

Bu tarif ve ipuçları ile peynirli omletiniz hem lezzetli hem de besleyici olacaktır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Unlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Sucuklu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Sucuklu Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Peynirli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Omlet Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Omlet Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Tarifi Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Tarifi Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Omlet Nasıl Yapılır?

Omlet Nasıl Yapılır?