Sucuklu OmletKahvaltı için en iyi seçeneklerden biri de omlettir. Hem kolay hem de besleyicidir. Özellikle kahvaltı yapmayı sevmeyen çocuklar için güzel bir alternatiftir. Çeşitli omlet tarifleri bulunmasına rağmen, en yaygın yapılan çeşidi sucuklu omlettir. Bu tarif, tamamen sizin hayal gücünüz ve becerilerinize bağlı olarak çeşitlendirilebilir. Sucuklu Omlet Malzemeleri
Sucuklu Omlet Nasıl Yapılır?Öncelikle doğradığınız sucukları bir tavaya koyarak orta ateşte ısıtmaya başlayın. Daha sonra üzerine suyu ekleyip, sucuğun yağı ve suyu çekene kadar 3-4 dakika pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp suyunu süzün. Tekrar ocağa koyup, üzerine zeytinyağını ekledikten sonra sucukları kızartın. Başka bir kapta yumurtaları kırıp, üzerine tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları köpürene kadar çırpın. Hazırladığınız yumurta karışımını ocaktaki sucukların üzerine dökün. Tavayı sallayarak yumurtaların her tarafa eşit dağılmasını sağlayın. Daha sonra pişen tarafını ters çevirip diğer yüzünün de kızarmasını sağlayın. Kızardıktan sonra ocaktan alıp, istediğiniz şekilde kesip servis yapın. Ekstra Bilgiler ve İpuçlarıSucuklu omlet yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır:
Afiyet olsun. |
çok teşekkür ederim sucuklusunu yspacağım
Cevap yazElif hanım, afiyet olsun! Umarım beğenirsiniz. Başka tarifler denemek isterseniz, her zaman buradayım.
Kahvaltı da en çok sevdiğim yemek ne derseniz? Sucuklu omlet. Her gün yesem yine de bıkmam kahvaltı ayrı bir tat veriyor. Sadece gün içerisinde suya biraz fazla ihtiyaç duyuyorum susatıyor beni sizde de öyle mi?