Fırında Patatesli Omlet Omletler, temel olarak yumurta ve süt kullanılarak hazırlanır ve içerisine çeşitli malzemeler eklenebilir. İster sucuk, sosis, domates, ister kabak, közlenmiş biber veya farklı otlar ekleyerek çeşitli omletler yapabilirsiniz. Ancak, bu tarifler arasında en çok sevilenlerden biri patates ile yapılan omlettir. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Ayrıca, omletler alışılmışın aksine tava yerine fırında da pişirilebilir. Omletin her çeşidini yapmak oldukça basittir, hem lezzetli hem de besleyicidir. Özellikle pazar kahvaltılarında çok tercih edilir. Fırında Patatesli Omlet İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri için
Fırında Patatesli Omlet Nasıl Yapılır? Fırında patatesli omlet tarifinde, patatesler damak zevkine göre haşlanabilir veya kızartılarak kullanılabilir. Ancak, kızartma yapılanı her zaman daha çok tercih edilir. Omlet için öncelikli olarak patates hazırlığından başlanabilir. Patateslerin kabukları soyularak iyice yıkanır ve küçük küp şeklinde doğranır. Çok derin olmayan bir tavaya sıvı yağın tamamı konularak ocakta ısıtılır. Yağ iyice kızdıktan sonra patatesler kızartılmaya başlanır. Patatesler kızarırken, omlet karışımı hazırlanır. Omlet karışımını hazırlamak için derin bir kaseye yumurtalar kırılır. İçerisine tuz ve karabiber eklenerek çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır. Daha sonra üzerine un, süt ve kabartma tozu ilave edilir. Omlet karışımında topaklanma olmaması için çırpma işlemi dikkatlice yapılmalıdır. Kızaran patatesler, havlu kağıt serili bir tabağa alınarak yağını salması için bekletilir. Yağını salan patatesler omlet karışımına dahil edilir ve tüm malzemeler birbirine özleşene kadar iyice karıştırılır. Omlet yapımında kullanılacak fırın kabının her tarafı tereyağı ile yağlanır. Omlet karışımı fırın kabına boşaltılır ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Fırında patatesli omlet, önceden ısıtılmış 150-160 derece sıcaklıktaki fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan omlet biraz ılındıktan sonra istenilen şekillerde kesilerek servis edilir. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Bu tarif, protein ve karbonhidrat açısından zengin bir kahvaltı seçeneği sunar. Patatesler, kızartılmak yerine haşlanarak kullanıldığında daha hafif bir alternatif elde edilebilir. Ayrıca, omlet karışımına ince doğranmış yeşil biber veya taze soğan ekleyerek lezzet katabilirsiniz. Omletin daha kabarık olmasını isterseniz, yumurtaları çırparken bir çimdik kabartma tozu ekleyebilirsiniz. Fırında patatesli omlet, sadece kahvaltıda değil, öğlen veya akşam yemeklerinde de yanına bir salata ile birlikte sunulabilir. Bu şekilde, besleyici ve doyurucu bir öğün elde edebilirsiniz. |