Maydanozlu Omlet Maydanozlu omlet, yumurta ve süt kullanılarak yapılan lezzetli bir kahvaltı yemeğidir. Omleti diğer yumurta çeşitlerinden ayıran en önemli özellik, daha yumuşak ve daha kabarık olmasıdır. İçerisine istenilen türde damak zevkine göre malzemeler eklenebilir. Örneğin, sosis, sucuk, biber, domates, mantar veya çeşitli sebzeler ile birbirinden lezzetli omletler hazırlanabilir. Maydanozlu omlet de bu çeşitlerden biridir. Omlet, genelde sabah kahvaltılarında tercih edilir ve özellikle pazar kahvaltılarında aile bireyleri ya da misafirler için rahatlıkla hazırlanabilir. Yumurta, başlı başına lezzetli bir besin olduğu için içerisine konulan her malzeme ile uyum sağlar. Maydanozlu Omlet İçin Gerekli Malzemeler
Maydanozlu Omlet Nasıl Yapılır? Maydanozlu omlet tarifinde öncelikle maydanoz, dereotu ve taze soğan saplarından ayıklanarak iyice temizlenir. Daha sonra bu malzemeler kesme tahtasında ince ince kıyılır. Geniş bir karıştırma kabına yumurtalar kırılır. Kullanılacak yumurtalar buzdolabından önceden çıkarılarak mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurtaların içerisine tuz, süt ve mısır unu eklenerek çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır. Yumurta, süt ile ne kadar çok çırpılırsa pişerken o derecede kabaracaktır. Daha sonra içerisine maydanoz, dereotu, taze soğan ve ufalanmış beyaz peynir ilave edilir. Tüm malzemeler birbirine özleşene kadar çok iyi karıştırılır. Omletin Pişirilmesi Omlet yapımında kullanılacak olan tava yapışmaz yüzey tercih edilmelidir. Tavaya tereyağı konularak ocağa alınır. Yağ tamamen eridikten sonra omlet karışımının tamamı tavaya boşaltılır. Karışım döküldükten sonra tava biraz sallanarak karışım eşit şekilde tabana yayılır. Maydanozlu omlet kısık ateşte pişirilmelidir. Yüksek ateşte pişirilirse omletin tabanı pişecek fakat içi çiğ kalacaktır. Bir yüzü pişen omlet spatula yardımıyla çevrilerek diğer yüzünün de pişmesi sağlanır. Omleti çevirme sırasında omletin parçalanmaması için oldukça dikkatli olmak gerekir. Diğer yüzü de pişen maydanozlu omlet ocaktan alınır. Servis tabağına konulur ve rulo gibi sarılarak sunum yapılır. Ekstra Bilgiler Omletinizi daha da lezzetli hale getirmek isterseniz, içerisine rendelenmiş kaşar peyniri veya farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Ayrıca, omletin yanına taze domates ve salatalık dilimleri ile birlikte servis yaparak daha zengin bir kahvaltı tabağı oluşturabilirsiniz. Omletin pişirme süresini kontrol ederek, üzeri hafif kızarana kadar pişirmeniz, omletin daha hoş bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır. Afiyet Olsun. |
Şengün
12 Temmuz 2024 CumaMaydanozlu omlet yaparken, yumurtaları oda sıcaklığında kullanmanın omletin kabarmasını ve yumuşak olmasını sağladığını belirtmişsiniz. Buzdolabından çıkardığımda hemen kullanabilir miyim yoksa mutlaka bekletmeli miyim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaŞengün, maydanozlu omlet yaparken yumurtaları oda sıcaklığında kullanmak omletin kabarmasını ve yumuşak olmasını gerçekten sağlar. Buzdolabından çıkardığınızda hemen kullanabilirsiniz, ancak yumurtaları bir süre oda sıcaklığında bekletmek en iyi sonuçları almanıza yardımcı olur. Yaklaşık 15-20 dakika bekletmek yeterli olacaktır. Bu sayede omletiniz daha kabarık ve yumuşak olacaktır.