Omlet, besleyici ve herkes tarafından sevilen bir yemektir. Birçok farklı malzemeyle omlet hazırlanabilir, ancak yoğurtlu omleti pek fazla bilen olmaz. Aslında yoğurtlu omlet hem lezzetli hem de oldukça hafif bir omlet çeşididir. Birçoğumuz omlet sevmemize rağmen kilo problemlerimiz nedeniyle omlet yemekten kaçınırız. Fakat yoğurtlu omlet tam bir diyet besinidir. Hazırlanışı oldukça kolay ve lezzeti ise enfestir. Benim sıklıkla yaptığım ve ailemin de severek tükettiği bu omlet çeşidini sizlerle paylaşmak istiyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum. Yoğurtlu omlet mi olurmuş diye düşünmeyin, mutlaka deneyin çünkü vazgeçemeyeceğiniz pratik lezzetler arasında yer alacaktır. Fakat size tavsiyem mutlaka süzme yoğurt kullanmalısınız. Ayrıca benim sizlerle paylaştığım malzemeleri tercihinize ve damak zevkinize göre zenginleştirebilirsiniz. Bütün omlet çeşitlerinde olduğu gibi yoğurtlu omlet de sıcak tüketilmelidir. Bu nedenle ilk olarak kahvaltı masanızı hazırlayın ve yoğurtlu omleti yapmayı en sona bırakın. Yoğurtlu Omlet İçin Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Öncelikle belirtmek isterim ki bu malzemeler 2 porsiyonluk yoğurtlu omlet içindir. Siz kişi sayınıza göre malzemeleri çoğaltarak hazırlayabilirsiniz. İlk olarak bir kasenin içerisine un ve süzme yoğurdu ekleyip özleşinceye kadar iyice karıştırıyoruz. Daha sonra omletin tavaya yapışmasını önlemek için teflon bir tavaya un ve yoğurt karışımını koyuyoruz. Kısık ateşte karıştırarak yoğurdu pişiriyoruz. Yoğurt pişince hafif sulanacaktır, bu suyu süzüp kuru nane, pul biber ve tuz ile çırptığımız yumurtaları pişirdiğimiz yoğurdun üzerine döküyoruz. Bir defa karıştırıp tavanın kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte yumurta kabarana kadar pişirip ocaktan indiriyoruz. Son olarak üzerine dileğimize göre ince ince kıyılmış dereotu veya maydanoz serpiyoruz. Ayrıca tercihinize göre közlenmiş çeri domates de ekleyebilirsiniz. Omlet yapmak çok fazla zaman almadığı ve sıcak yenilmesi gereken bir yemek olduğu için çayınızı önceden hazırlamanızı tavsiye ediyorum. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. |