Mantarlı Kaşarlı Omlet Mantarlı Kaşarlı Omlet, hem çok lezzetli hem de besin değerleri açısından oldukça zengin bir kahvaltılık türüdür. Demir ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Mantarlı kaşarlı omlet, sabah kalktığınızda fazla vakit kaybetmeden kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir kahvaltılık çeşididir. Lezzet bakımından da mükemmel bir tat sunar. Mantarlı Kaşarlı Omlet Malzemeleri
Mantarlı Kaşarlı Omlet Nasıl Yapılır? Öncelikle mantarları güzelce yıkayınız. Yıkadığınız mantarları ince ince dilimleyiniz. Daha sonra soğanları yıkayıp temizleyiniz ve mantarları dilimlediğiniz şekilde doğrayınız. Bir tava alarak içerisine zeytinyağını koyup ocağın üzerine yerleştiriniz. Yağın kızması için biraz bekleyiniz. Yağ kızınca mantarları ekleyerek pişirme işlemine başlayınız. Mantarları çevirerek her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayınız. Mantarlar piştikten sonra tavadan alarak bir kenara koyunuz. Bir kase alarak içerisine yumurtaları kırınız, tuz ve dereotunu ekleyerek çırpmaya başlayınız. Çırpma işlemi bittikten sonra tavaya tereyağını koyarak ocağın üzerine yerleştiriniz ve doğradığınız taze soğanları ekleyerek kavurunuz. Kavurduktan sonra üzerine çırptığınız yumurtayı yayarak dökünüz. Ocağın altını kısarak yumurtayı pişmeye bırakınız. Kenarları biraz pişip ortası hafif sulu kaldığında mantarları ekleyiniz ve üzerine kaşar peynirini serpiştiriniz. Biraz bekledikten sonra spatula yardımı ile omleti yavaşça ikiye katlayınız. Bu şekilde orta ateşte kaşar peyniri tamamen eriyene kadar pişiriniz. Piştikten sonra ocaktan alınız. Mantarlı kaşarlı omletiniz hazır hale gelmiştir. Omleti servis tabağına koyarak sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler
|