Sürekli kahvaltıda aynı şeyleri yemekten sıkıldım. Sütlü omlet yapmayı denesem mi acaba? Yumurta ve süt ile başlayıp, içine sebzeler ve peynir ekleyerek zenginleştirebilir miyim? Ayrıca, omletin pişirilmesi sırasında ısı ayarını nasıl yapmalıyım? Üzerine taze otlar eklemek de güzel bir fikir gibi görünüyor. Denemek için sabırsızlanıyorum!
Kahvaltıda Farklılık Arayışı Onursoy, kahvaltıda sürekli aynı şeyleri yemek gerçekten de sıkıcı olabilir. Sütlü omlet denemek harika bir fikir! Yumurta ve süt karışımı ile başlayarak, içine istediğin sebzeleri ve peynir eklemek omletini daha lezzetli hale getirecektir.
Omletin Zenginleştirilmesi Sebze olarak ıspanak, biber, mantar veya domates kullanabilirsin. Peynir olarak beyaz peynir, cheddar ya da mozzarella tercih edebilirsin. Taze otlar eklemek ise hem lezzet hem de aroma açısından omletini zenginleştirecektir.
Pişirme Sırasında Isı Ayarı Omletini pişirirken, öncelikle tavayı orta ateşte ısıtmalısın. Tavaya biraz yağ ekleyip, yağ ısındıktan sonra yumurta karışımını dökebilirsin. Omletin altı pişerken, üst kısmı için tavayı kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edebilirsin. Böylece omletin içi de iyi pişer ve yanmadan dışı hafifçe kızarır.
Sabırsızlanman çok normal, bu yeni tarife bayılacaksın! Afiyet olsun!
Sürekli kahvaltıda aynı şeyleri yemekten sıkıldım. Sütlü omlet yapmayı denesem mi acaba? Yumurta ve süt ile başlayıp, içine sebzeler ve peynir ekleyerek zenginleştirebilir miyim? Ayrıca, omletin pişirilmesi sırasında ısı ayarını nasıl yapmalıyım? Üzerine taze otlar eklemek de güzel bir fikir gibi görünüyor. Denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yazKahvaltıda Farklılık Arayışı
Onursoy, kahvaltıda sürekli aynı şeyleri yemek gerçekten de sıkıcı olabilir. Sütlü omlet denemek harika bir fikir! Yumurta ve süt karışımı ile başlayarak, içine istediğin sebzeleri ve peynir eklemek omletini daha lezzetli hale getirecektir.
Omletin Zenginleştirilmesi
Sebze olarak ıspanak, biber, mantar veya domates kullanabilirsin. Peynir olarak beyaz peynir, cheddar ya da mozzarella tercih edebilirsin. Taze otlar eklemek ise hem lezzet hem de aroma açısından omletini zenginleştirecektir.
Pişirme Sırasında Isı Ayarı
Omletini pişirirken, öncelikle tavayı orta ateşte ısıtmalısın. Tavaya biraz yağ ekleyip, yağ ısındıktan sonra yumurta karışımını dökebilirsin. Omletin altı pişerken, üst kısmı için tavayı kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edebilirsin. Böylece omletin içi de iyi pişer ve yanmadan dışı hafifçe kızarır.
Sabırsızlanman çok normal, bu yeni tarife bayılacaksın! Afiyet olsun!